Afhangende mondhoeken zijn die lijnen die van uw mondhoeken naar uw kin lopen. Ze worden ook wel de marionetlijnen genoemd. Denkt u maar aan een buikspreker met een marionet en u weet exact als de marionet praat wat er wordt bedoeld met de marionetlijnen als de mond van de marionet beweegt.

 

Waardoor ontstaan de afhangende mondhoeken cq. marionetlijnen nu eigenlijk?

Er zijn twee oorzaken die de afhangende mondhoeken kunnen veroorzaken:

1. Naarmate u ouder wordt neemt het volume in uw gezicht af. Hierdoor ontstaan er rimpels en gaan de mondhoeken hangen. Al naar gelang de jaren verstrijken worden de eerder fijne lijntjes steeds dieper en zullen zij kenmerkend worden in uw gezicht. 

2. Ook ziet u dit verschijnsel wel eens bij jongere mensen ontstaan. In dit geval ligt daar niet het ouder worden aan ten grondslag, maar de spier die van de kaak naar de mondhoeken loopt. Als deze spier te veel spanning heeft, zal deze de mondhoeken naar beneden toe aantrekken waardoor er een nagenoeg zelfde verschijnsel als de marionettenlijn ontstaat.

 

Welke oplossingen zijn er om u van uw afhangende mondhoeken te verlossen?

Gelukkig hebben we bij injectable kliniek Van Dijk Cosmedics een tweetal oplossingen voor u als u last heeft van afhangende mondhoeken oftewel marionettenlijnen:
 

1. Ontstaan uw afhangende mondhoeken als gevolg van veroudering?

Dan kunnen we u helpen door deze ontstane lijnen als gevolg van volumeverlies weer op te vullen. Dit doen we dan met TEOSYAL fillers van het gerenommeerde Zwitserse merk TEOXANE. TEOSYAL fillers van TEOXANE maken gebruik van de in de huid voorkomende stof hyaluronzuur en zijn volkomen veilig in gebruik.

Er zijn echter veel verschillen voor wat betreft de resultaten. Bij de ene persoon zal de filler langer blijven zitten dan bij de ander. Over het algemeen genomen kan men er vanuit gaan dat fillers op basis van hyaluronzuur na 9 tot 12 maanden zijn afgebroken.

We raden echter wel aan om niet te wachten tot het behaalde resultaat helemaal weg is en de afhangende mondhoeken weer terug zijn. Ons advies is dan ook om bij de eerste tekenen van het terugkeren van de afhangende mondhoeken weer terug te komen voor een behandeling.

 

2. Heeft u last van afhangende mondhoeken als gevolg van overmatige spierspanning in uw kaken?

Dan adviseren we u een behandeling met Botox. Botox is de merknaam voor botuline toxine type A. Botox wordt in sterk verdunde vorm gespoten in de oppervlakkig gelegen spiertjes, die de mondhoeken naar beneden trekken, waardoor deze minder krachtig worden.
Tevens is Botox goedgekeurd door de zeer strenge Amerikaanse Warenwet en inmiddels is Botox een algemeen geaccepteerd medicijn en volledig veilig in gebruik.

Van Dijk Cosmedics gebruikt vandaag de dag veel Botox om spierspanning te reduceren en is uitermate geschikt om de afhangende mondhoeken als gevolg van spierspanning te verhelpen.

Als u er voor openstaat, willen we u graag vrijblijvend adviseren op welke manieren we u van uw afhangende mondhoeken af kunnen helpen en u er weer een stuk vrolijker uit ziet.
Van Dijks Cosmedics heeft veel ervaring met fillers en Botox en daar plukt u de vruchten van.
Zoals u weet is elk gezicht anders, gelukkig wel. Nadeel is dat hierdoor iedere behandeling anders is en anders zal verlopen. Gelukkig zijn we bij Van Dijks Cosmedics zeer ervaren en hebben we veel mensen met een glimlach onze praktijk zien verlaten.

In een persoonlijk gesprek kunnen we u aangeven hoe uw afhangende mondhoeken zich zullen ontwikkelen en bovenal hoe we uw afhangende mondhoeken kunnen verhelpen. Met als gevolg dat u, net als onze andere patiënten, onze praktijk met een tevreden gevoel en een mooie glimlach zal verlaten.

Persoonlijk advies

In dit persoonlijke gesprek bij Van Dijk Cosmedics zullen we op basis van de door ons gemaakte analyse van uw gezicht een gedegen behandelplan opstellen en deze uitvoerig met u bespreken.

In dit behandelplan staan de plaatsen in uw gezicht waar zich de verouderingskenmerken bevinden en eventueel door uzelf aangewezen plaatsen op uw gezicht waar u graag een verzachting van de ouderdomsverschijnselen of verzwakking van de spierspanning wenst.

We zullen uw persoonlijke behandelplan uitvoerig met u bespreken. U kunt ons alles vragen net zo lang tot u een volledig overzicht heeft en u met een gerust hart aan uw behandeling begint.

Tevens wordt dan met u besproken welke hoeveelheden fillers of Botox (in het geval van spierspanning) dienen te worden gebruikt om het door u gewenste effect te bereiken.

Werking van TEOSYAL fillers

Wij maken gebruiken van fillers van het Zwitserse merk TEOXANE. Wij hebben zeer veel ervaring met dit merk wat binnen de beroepsgroep zeer hoog staat aangeschreven. TEOSYAL fillers van TEOXANE maken gebruik van de in de huid voorkomende stof hyaluronzuur. Zoals eerder gezegd, zijn er veel verschillen voor wat betreft de resultaten onderling. Bij de ene persoon zal de filler langer blijven zitten dan bij de ander. Over het algemeen genomen kan men er vanuit gaan dat fillers op basis van hyaluronzuur 9 tot 12 maanden blijven zitten.
 

Werking van BOTOX

Veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning. Door plaatselijk een kleine hoeveelheid van de werkzame stof botuline toxine type a (ook wel Botox) te injecteren, verlaagt dit de spierspanning aanzienlijk. Hierdoor verslappen de spieren plaatselijk en zal dit in het aangezicht een duidelijke verandering teweegbrengen. Uw rimpels zult u na ongeveer 14 dagen zien verdwijnen.

In het geval van een behandeling met fillers of met Botox raden we u aan om niet te wachten tot het behaalde resultaat helemaal weg is en de afhangende mondhoeken weer terug zijn. Ons advies is dan ook om bij de eerste tekenen van het terugkeren van de afhangende mondhoeken weer terug te komen voor een behandeling.
 

Is de behandeling van de afhangende mondhoeken met fillers of Botox veilig?

Deze behandeling met de fillers van TEOSYAL is zeer veilig net als het gebruik van Botox. De filler is gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur wat veel in onze huid voorkomt. Tevens heeft TEOSYAL een CE normering voor cosmetische toepassing in het gezicht. Het lichaam reageert er nagenoeg niet op. Een van de redenen van het succes van TEOSYAL is het feit dat deze filler een zeer korte hersteltijd heeft. Behoudens enige roodheid, zwelling en ongemak op de injectieplaats, kunt u vrijwel direct uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Botox is zoals eerder gemeld volkomen veilig mits dit wordt toegediend door een ervaren arts of tandarts. M.a.w. u bent bij ons aan het goede adres.
 

Hoe lang blijft het resultaat van fillers in uw afhangende mondhoeken?

Fillers van TEOSYAL worden langzaam afgebroken en zullen na 9 tot 12 maanden zijn afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen en vaak blijven ze veel langer zitten. Let wel op dat de veroudering van het gezicht wel langzaam aan doorgaat. Waardoor eerdere successen wellicht in de toekomst wat minder prominent zullen zijn dan u eerder heeft ervaren.
 

Hoe lang blijft het resultaat van Botox in uw afhangende mondhoeken?

De werking oftewel het effect van Botox zal zo’n 3 tot 5 maanden aanhouden. Heeft u eenmaal een aantal behandelingen van Botox gehad dan zult u merken dat de werking steeds langer zal aanhouden en dat u minder frequent hoeft terug te keren.

Heeft u nog vragen dan kunt u ook kijken in onze FAQ. Uiteraard kunt u ons ook altijd met uw vragen bellen op 0592-304420 of mailen op info@vandijkcosmedics.nl


Team Van Dijk Cosmedics
 

AFSPRAAK MAKEN