Botox

 

Botuline Toxine / Spierverzwakker

Veel mensen praten over Botox. De een is zeer sceptisch terwijl de ander het de hemel in prijst, maar wat klopt er nu van alle verhalen en wat kan het voor u doen? Deze en meer vragen trachten we hier voor u te beantwoorden.

Mocht u desondanks nog vragen hebben, schroomt u niet en vraag het ons per mail of telefoon. Wat u het prettigste vindt.
 

Wat is Botox

Allereerst is Botox geen filler. Daar waar fillers rimpels opvullen, daar verslapt botox de mimische spieren met als gevolg minder spanning wat zich weer vertaalt in minder rimpels in de huid. Van oorsprong werd botox gebruikt in de oogheelkunde en neurologie. Echter is er medio de jaren negentig ook een ontdekking geweest waarbij men ontdekte dat Botuline toxine type A een signaal naar de spier onderbreekt. Gevolg van deze verslapping was dat de spier verslapte en de rimpel wegging.

Stel, uw gezicht is ontspannen. Dan ziet u nauwelijks rimpels. Gaat u praten, luisteren, lachen et cetera dan gebruikt u al snel onbewust spieren in uw mimiek. Dit kan bij veel mensen grote en/of diepe rimpels geven. Hoe meer u bepaalde uitdrukkingen heeft, hoe eerder u deze terugziet in uw gezicht.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de kraaienpootjes naast de ogen of de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Iets waar ondergetekende ook een handje van heeft. Sterker nog. Ik heb één fronsrimpel die loopt horizontaal en enkele fronsrimpels die verticaal lopen. Als ik streng kijk dan zie je plots een kruis verschijnen. Ik bedoel maar… 


Even terug on topic.

Bij veelvuldig lachen vormen zich kraaienpootjes bij de ogen. Botox kan deze mimiekrimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. De Botox wordt dan direct in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar. Maar het uiteindelijke resultaat onthult zich pas na één a twee weken. In tegenstelling tot fillers waar het resultaat direct zichtbaar is. Echter is ook het uiteindelijke resultaat pas goed zichtbaar na twee weken.

Na twee weken is het resultaat maximaal en dan is uiteindelijk het resultaat na circa zes maanden weer weg. Stel dat u vaker Botox gaat gebruiken dan zult u merken dat het resultaat steeds een beetje langer blijft werken.

Transpireren

Een ander probleem, dat heel goed met Botox opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door Botox onderhuids in de oksels, handen of voeten te spuiten, wordt de zweetproductie zo’n zes maanden geremd. We hebben bij Van Dijk Cosmedics al regelmatig mensen gehad die bijzonder blij waren met deze oplossing. Je ziet mensen gewoon echt weer opfleuren. Ook collega’s in de zorg, die veel met handinstrumenten patiënten behandelen, hebben veel baat bij deze oplossing.
 

Gratis Consult

Wanneer u besluit om Botox te gebruiken of advies wilt inwinnen om het te gebruiken, bel of mail ons gerust. We kunnen u dan inplannen voor een gratis consult van 30 minuten bij een van onze artsen.

In dit gesprek bekijkt de arts of u geschikt ben voor een behandeling met Botuline Toxine. Tevens wordt er gesproken over uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Daarnaast wil de arts graag weten waarom u Botox wilt gebruiken en zult u uitgebreid spreken over uw wensen voor uw gezicht. Want wilt u graag anders zien, waar ergert u zich aan en waar stoort u zich aan in uw gezicht? Onze arts zal op basis van uw persoonlijke wensen, bekijken welke Injectables en/of fillers de beste optie zijn. Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. Bij ons kunt u verwachten dat u goed wordt geadviseerd op een eerlijke en transparante manier zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

De behandeling

Wanneer u besluit om tot behandeling over te gaan dan zal onze arts u een officiële behandelovereenkomst geven. Als de behandeling start dat zal de Botox rechtstreeks in de spier worden gespoten. Zoals eerder gezegd zal dan de prikkeloverdracht tussen de spieren verzwakken cq. wegvallen met als gevolg dat de spieren tijdelijk op non-actief worden gezet.

Na twee dagen is het effect zichtbaar en na ongeveer twee week is het resultaat volledig zichbaar. Na ongeveer vier tot vijf maanden is de Botox uitgewerkt. De behandeling kan dan worden herhaald. Naarmate Botuline Toxine vaker wordt toegepast, blijft het langer effectief. Gemiddeld tot zes maanden.
 

Gebieden die we behandelen zijn:

Fronsrimpels

Voorhoofd

Kraaienpootjes

Wenkbrauwlift

Afhangende mondhoeken

Kin

Bunny lines

Gummy smile

Kin

Kaaklijn en hals

 

Ook behandelen we met Botox:

 

Tandenknarsen

Hoofdpijn en migraine

AFSPRAAK MAKEN