Botox voor beginners

Een enkele bekende Nederlander geeft toe Botox te gebruiken om er jeugdig en aantrekkelijk uit te blijven zien. Verreweg de meeste bekende Nederlanders ontkennen dit gebruik! Maar toch lopen ze de injectables klinieken plat (uit betrouwbare bron) en er is een reden waarom Botox de afgelopen jaren de bekende Nederlanders stormenderhand heeft veroverd: omdat het echt werkt!

Wat uw leeftijd ook is, Botox verbetert het uiterlijk van uw huid aanzienlijk en is uitgegroeid tot de voorkeursbehandeling voor vrouwen en mannen over de hele wereld. Maar wat is Botox? Hoe wordt het toegediend? Hoe lang heeft u er nu eigenlijk profijt van?

Zoveel vragen die er zijn, vooral als u overweegt om Botox voor de eerste keer te gebruiken?

U zult uzelf waarschijnlijk nerveus voelen bij de gedachte aan een Botox behandeling. Want laten we eerlijk zijn, u denkt allemaal ook aan de kans wat er mis kan gaan, toch? En met de angstverhalen die er de ronde doen over Botox is dat ook niet verwonderlijk.

Wat het belangrijkste is om te onthouden is dat wanneer Botox op de juiste manier wordt toegediend, dit de beste manier is om jaren van je gezicht af te halen zonder een invasieve en pijnlijke gezichtschirurgie te ondergaan. Dus vergewis uzelf ervan dat de arts die u behandelt ook daadwerkelijk BIG geregistreerd is en de opleidingen en cursussen heeft gedaan die nodig zijn om u veilig en professioneel te kunnen behandelen.

Hier bij Van Dijk Cosmedics geloven we niet in het overmatig gebruik van Botox en het creëren van 'bevroren' gezichten. Voor ons gaat het bij Botox allemaal om u te helpen de beste versie van uzelf te zijn en we moedigen altijd een natuurlijk ogend resultaat aan.

Botox krijgen voor de eerste keer: wanneer zou u moeten beginnen?

Regelmatig krijgen we de vraag wat de optimale leeftijd is om Botox te gaan gebruiken. Het simpele antwoord is dat u Botox kunt krijgen zodra u er zin in heeft.
De meeste patiënten die Botox gebruiken, doen dit om rimpels of lijnen in het gezicht te verminderen die optreden bij natuurlijke veroudering, maar dit kan echt gebeuren op elk moment in uw volwassen leven, dus de optimale leeftijd voor het starten van een Botox behandeling varieert van patiënt tot patiënt.

Doet het hebben van Botox-injecties voor de eerste keer pijn?

Zoals bij elke andere injectie kan Botox enigszins pijnlijk zijn wanneer de naald wordt ingebracht, maar de pijn is meestal zeer gering en van korte duur. De meeste patiënten van ons vinden het idee dat ze een injectie gaan krijgen enger dan de daadwerkelijke injectie.
De naalden die worden gebruikt bij het toedienen van Botox zijn buitengewoon fijn en klein, zodat ze geen pijn veroorzaken behalve een beetje prikken.

Botox krijgen voor de eerste keer: hoe wordt het toegediend?

Als u eenmaal een afspraak heeft om voor de eerste keer Botox te krijgen, is de procedure vrij eenvoudig:

Het gebied in uw gezicht volledig gereinigd en gesteriliseerd en vervolgens wordt een zeer fijne naald in de huid ingebracht. U kunt een paar kleine hobbels waar de injecties zijn gemaakt opmerken, maar deze hebben de neiging om snel te verdwijnen, meestal binnen ongeveer tien minuten.

Het krijgen van Botox voor de eerste keer: wat te verwachten met bijwerkingen

Als u Botox voor de eerste keer krijgt, wilt u weten wat u kunt verwachten aan bijwerkingen. Veel patiënten melden zeer weinig bijwerkingen na de Botox behandeling, maar af en toe ervaren sommige patiënten bijwerkingen zoals hoofdpijn, nekpijn of tijdelijke spierstijfheid. U kunt eventuele zorgen met betrekking tot bijwerkingen van een Botox behandeling bespreken met onze arts Renée van Dijk. 

Wat te verwachten na de eerste keer dat Botox wordt gebruikt: wanneer zal het volledig effect hebben?

Botox duurt meestal ongeveer tien dagen om volledig effect te bereiken. In de tweede week na uw behandeling zult u merken dat uw huid niet alleen gladder aanvoelt, maar ook frisser lijkt. Deze look kan tot drie of vier maanden aanhouden. Tegen de tijd dat je een geleidelijke spierbeweging opmerkt die terugkeert naar het behandelde gebied komen de meeste patiënten terug voor een tweede ronde van Botox. Elke patiënt kan beslissen hoe vaak hij of zij besluit om een Botox behandeling te ondergaan en dit zal afhangen van de hoeveelheid beweging die hij of zij in hun gezicht willen zien.

Hoewel patiënten meestal moeten terugkeren voor toekomstige Botox behandeling, zijn er sterke aanwijzingen dat Botox een cumulatief effect kan hebben bij elke uitgevoerde behandeling. Als u overweegt om Botox voor de eerste keer te gebruiken, is het belangrijk om de feiten te hebben. Onze arts Renée van Dijk zal u begeleiden tijdens uw reis naar het bereiken van de jeugdige, stralende en gezonde uitstraling waar u altijd van hebt gedroomd. 

AFSPRAAK MAKEN